fredag 2. desember 2011

Hvordan å selge en båt


  1. Selger en båt kan virke som en ganske komplisert oppgave, og det er like komplekst (eller like enkelt) som selger en bil. Det finnes en rekke ruter du kan ta for å selge båten din, men det er visse fellestrekk til hver av disse.
  2. Bestem om du ønsker å selge din båt uavhengig eller gjennom en megler eller forhandler. Det er fordeler og ulemper til hver tilnærming. Hvis du velger å selge den gjennom en forhandler, i mange tilfeller, er alt du trenger å gjøre å få papirene sammen, gir båten og litt informasjon, og profesjonell vil finne på markedet. Selge det selv vil spare deg for penger, men det kan ende opp som en problemfri.
  3. Hvis du velger å selge den selv, er Internett trolig det beste alternativet, men du kan også ta ut en liste i lokalavisen. Det er også lokale båtliv Fagtidsskrifter (tilsvarende bil blader) som du kan finne på steder som bensinstasjoner og marina kontorer, eller i områder hvor båtlivet har en stor følgende. Plukk en opp for kontakt og notering informasjon. Båt Trader er den største og mest kjente.
  4. Liste din båt på en av dusinvis av nettsteder. Noen nettsteder lar deg liste båten din for gratis, mens andre vil belaste deg til listen. Mest båt spesifikke nettsteder vil belaste deg til listen. Vurder notering på lokale klassifisert områder hvis du ønsker å liste gratis.
  5. Gjør din liste så detaljert som mulig. Ta og legg inn masse bilder. Bestem salgsprisen ved å lete rundt på forskjellige steder for å få en idé om hva båten din er verdt.
  6. Svar interesserte så raskt som mulig. Selv om dette kan ta opp mye tid (du kan få en virkelig er interessert part for hver 10 eller 20 telefonsamtaler eller e-post), men når du får den rette personen å kontakte deg, vil raskt svar gå en lang vei å fullføre avtalen .
  7. Når du selger båten, være sikker på alt er lovlig. Dette er når en megler og en forhandler er verdt bekostning. Du må ha alt attestert, ta vare på den økonomiske overføringen (ikke godta en sjekk fra fremmede uten å bekrefte det). Ha tittelen i hånden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar