fredag 9. mars 2012

Bo i båt: Fordeler og ulemper
Hva er fordeler og ulemper ved å bo ombord båten min?
Selvfølgelig har du tenkt å leve om bord båten. Hvem har ikke? Hvor føler du deg mest avslappet? Hvor glemme barna trenger for å kontrollere sin mobiltelefon hvert femte minutt? Hvor ellers små, enkle måltider smaker så vidunderlig? Høyre ... det er ute på båten.
Men levende om bord ikke kan være for alle. For én ting, må du ha riktig fartøy, med nok plass og komfort for å gjøre vedtak til å forlate terra firma en positiv en. Når det er sagt, her er noen ting du bør vurdere før du går tur med planke, så å si.

  • Du må finne den rette båten for å sove ombord. Mindre er billigere, men når du har bodd ombord i en måned eller to, kan du finne det ikke mye av en verdi. Jada, du har en flott utsikt for din morgenkaffe, men hvis boligkvarteret er for stram, eller toalettbesøk har din kone lammet, kan du ikke ha gitt det riktig vurdering. Det er en stor livsstilsendring å leve på en båt. Tilbring tid til å vurdere alle alternativer. Og ikke glem det viktigste. Snakk med folk på din marina eller båt klubb som allerede bor ombord. Ikke bare vet de fallgruvene og belønninger, men de er alltid villige til å dele sin historie.
  • Forstå de reelle kostnadene. Leve ombord kan være en fantastisk livsstil for de rette folkene. Det kan være mye billigere å leve på båten din i forhold til et hus, så det er et attraktivt alternativ for visse demografi som pensjonister, stadige forretningsreisende eller folk som kan "arbeide hvor som helst." Men pass på at du konservativt anslå din vedlikehold, gjeldende avgifter , marina avgifter, spise ute oftere, forsikring, avskrivning og andre kostnader. Tar en ærlig vurdering av din live ombord situasjon kan bety forskjellen mellom en engasjert, hyggelig livet på båten og en kortvarig fantasi.
  • Være villig til å trappe ned. Dette er en stor en for noen mennesker. La oss si at du har bodd, arbeidet og reist en familie i en tradisjonell enebolig i 30 eller 40 år. Du kan samle en masse "ting" over den tiden. Med mindre du ønsker å ta på seg byrden av å sette mange av dine jordiske eiendeler i lagringsplass, er du nødt til å møte sannheten som du trenger for å bygge ned betydelig. Arbeidet med 10-prosent regelen her. Hvis huset er 3000 kvadratmeter, planlegger å trappe ned til 300 fot på båten. Det er tøft, men det kan gjøres. Bare vær realistisk når du planlegger.
Leve ombord kan være en en utrolig givende livsstil. Du vil ikke finne bedre naboer, vil du ikke ha en bedre natts søvn hvor som helst, og hvis du blir lei av utsikten, kan du alltids heise anker og flytte sammen til neste port. Husk det er en livsstil som krever litt omtanke og planlegging å gjøre det arbeidet. Men når det fungerer, vil du lure på hvordan alle disse land-Lubbers bor på smuss.

Se også:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar