lørdag 10. mars 2012

10 tips for vannsport med båt
Vannsport er en aktivitet som vokser så raskt som eventyr-søkende individer kan tenke nye måter å ha det gøy mens båtliv. En hel industri eksisterer som fremmer familie-moro produkter som kan slepes bak en båt. I dag er slep sport mer enn bare waterskiiing, det inkluderer aktiviteter som wakeboarding, kne boarding, rør og andre oppblåste towable enheter.
Det er bestemt vannsport utstyr og produkter som gjør sporten trygg og hyggelig, og selv har foreninger og konkurranser for å støtte og vokse sporten. Å ha en flott tid krever ikke nødvendigvis en rask båt, bare litt sunn fornuft.

  1. Sikkerhet først - Bruk alltid en godt tilpasset godkjent redningsvest for vannsport aktivitet. Velg en som ikke vil vri opp over hodet og som gir tilstrekkelig beskyttelse hvis du glipper.
  2. Inspiser ditt utstyr - Sjekk ditt utstyr nøye for slitasje før bruk. Bytt og kast komponenter som viser tegn på forringelse.
  3. Kjent i området - Sjekk ut det området hvor du skal delta på slep idrett på forhånd. Ikke bruk på grunt vann, nær strandlinjen, eller i nærheten av havna, pilings, svømmere og andre båter.
  4. Slå av motoren - Slå alltid av motoren når en rytter er på vei inn eller ut av vannet. Foruten faren for en bevegelig propell, kan en båts eksos produsere karbonmonoksid, en fargeløs og luktfri gass som kan være dødelig.
  5. Følg med på utøveren - Husk at en rytter ikke har noen kontroll over båten eller dens hastighet, så sørg for å gå over håndsignaler med rytteren før han eller hun får i vannet. På denne måten kan en rytter kommunisere hvis de ønsker å snu, tregere eller stoppe.
  6. Sjekk vektgrense - For oppblåsbare slanger og lignende enheter som gir mulighet for flere ryttere, flere ryttere følger produsentens anbefalinger på vektgrensen og maksimal slepehastighet.
  7. Bruk alltid en spotter - loven krever i de fleste stater, bør en spotter har konstant visuell kontakt med rytteren og overføre informasjon til båten operatør.
  8. Operere med forsiktighet - Føreren skal alltid se fremover og være oppmerksom på andre vannveier brukere. Vær forsiktig når du krysser en kjølvannet eller opererer i nærheten av andre båter, kaianlegg, eller offshore.
  9. Kjenn dine begrensninger - Alltid ski eller tur innenfor dine grenser. Driver eller deltar med kontroll og med hastigheter aktuelle for din evne.
  10. Ta vare på utstyret - Når det er mulig, må du skylle utstyret med ferskvann for å holde den varer lenger, og spolen din slepetauet å unngå permanente knekk

Ikke glem å lese bruksanvisningen før du bruker noen ny del av utstyret. Ikke bare er de sikkerhetsmessige meldinger viktig, men den manuelle kan også gi tips om hvordan du får mest mulig glede av din nye leketøy.
Alltid respektere vassdrag, andre vannveier brukere, og de som bor ved siden av våre vassdrag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar