torsdag 13. september 2012

Selge båt eller yacht
Selger en båt kan være en ganske big deal - til noen mennesker, er en båt en betydelig ressurs og håndtering av salg av en båt kan være en tidkrevende affære. På grunn av dette, er et økende antall mennesker velger å bruke tjenestene på en yacht megler. En yacht megler er spesialist innen yachter og båter, spesielt deres salg og kjøp. De fungerer som en representant for selgeren av en yacht eller båt, ville mye på samme måte som en eiendomsmegler for salg av et hus eller land.

Mange meglere finne at mange av sine oppføringer kommer fra selgere som har forsøkt å selge sin båt selv. Selvfølgelig er det noen erfarne selgere som er i stand til og har tid kreves, samt kunnskap kreves, å selge en båt effektivt. Men resten finne ut at å selge en båt er ingen dag på stranden! Å ha båter til salgs i en gruppe miljøet kan også bidra til å øke eksponeringen, mer enn en liten privat reklame. En erfaren megler kjenner markedet for båten din godt, hvor og hvordan du kan annonsere det og kan selv ha kjøpere for din spesielle yacht eller båt allerede stilt opp.

En megler som kjenner sine ting vil være i stand til å sortere klinten fra hveten, så å si - luke ut tid wasters og fokusere på de seriøse kjøpere. De vil være klar til å vise båten til en potensiell kjøper til enhver tid, regn eller skinne.

Selve salget er ikke fullført før økonomi er ordnet, og dette vil ikke skje før båten / yacht er kartlagt og prøves ut på sjøen. Dette kan innebære å håndtere båten verftet og arrangere eventuelle reparasjoner etter å ha testet og oppmåling er fullført.

Det er fortsatt mer som må gjøres - det er flere detaljer som må tas opp, for eksempel å sørge for at fartøyet kan overføres over med en klar tittel (det vil si at det er fritt eid og bærer ingen heftelser) eller arrangere forsikring for den nye eieren. Noen ganger, vil båten må leveres over land på baksiden av et stort gods kjøretøy eller en levering kaptein. Alle disse detaljene kan løses ved en yacht megler.

En yacht megler normalt skal arbeide for en avtalt gebyr eller provisjon, betalt av selgeren. Dette er vanligvis basert på en prosentandel av salgsprisen av yachten eller båt som blir solgt, så de vil alltid være å prøve sitt beste for å få deg en god avkastning! Megleren vil markedsføre yacht og feltet eventuelle kjøpers interesse, svare på spørsmål, møte med noen lovende prospekter og så videre. De vil også bistå med forhandlinger og vilkår for salg, noe som gjør prosessen på hele langt enklere og muligens raskere også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar