torsdag 29. mars 2012

3 ting du må vite om å bo i båt

Bor på en båt kan mate mange en eventyrlig og romantisk ånd, men det har også sin nedover siden og kan være mer arbeid enn du ville ha forestilt seg. Det er mange fordeler å ulemper ved å bo i båt. Justeringer er nødvendig, da det er ganske annerledes enn å bo i et hus. Sikkerhetsutstyr må alltid være på plass og det er aldri noe bortkastet plass på en båt. Folk som kaller båter "hjem" lære raskt hvordan du best kan utnytte tilgjengelig plass og hvordan å bevare en begrenset tilførsel av vann og strøm.

Hver tomme av plass på en båt må brukes effektivt. For de fleste krever uansett hvor organisert de kan være, bor på en båt betydelig nedbemanning. Vann og vær alltid lurking i nærheten, truer sikkerheten i ditt liv om bord. Nyere båter er mye bedre rustet for komfort og tilbehør, men noen av de eldre, rimeligere modeller kan trenge konstant pleie og vedlikehold. Hvis du kan gjøre reparasjoner selv, kan leve på en båt være økonomisk.

Hva er noen ting du trenger å vite om å bo på en båt:

1 - Velge en havn eller kai
Hvis du planlegger å være levende på en båt, må du finne en passende havn eller kai som du enten kan kjøpe eller leie. Prisene varierer etter ulike steder og er også vanligvis priset, enten ved foten eller tunet. Du må søke nøye, så mange havner kan se pen, men ikke være i live-on-båt vennlig. Noen steder anser dem som bor på sine båter som transienter, mens andre er mindre fordømmende og tilbyr fasiliteter som dusj, lagring, vaskeri og noen ganger også kabel-TV.

2 - Forstå hva du egentlig får inn ved å leve på en båt
Leve på en båt og seile over en magenta horisonten kan være en flukt av enkelte definisjoner, men det vil fortsatt være flere problemer enn du kunne ha ventet. En helg cruise og en utvidet en er to forskjellige ting for en myriade av grunner. For eksempel er det mye enklere å gjøre uten noen av de "skapning bekvemmeligheter" for bare en helg enn det er for måneder av gangen. Feststemningen ikke fare ikke bra etter noen dager og du bedre tenke på ting du kan gjøre for lange perioder av gangen mens de bodde på en båt. Bringer langs mer enn en blid parti ånd, bøker, hobby osv.

Hvis du er i stand til å lage din egen kraft (mange båter kommer med solcellepaneler), hale din egen vann-og avløpsvann og være så selvforsynt som mulig, kan du finne bor på en båt svært økonomisk. En båt trenger hyppig kontroll for slitasje. Uunngåelig, ting forverres raskere i en salt miljø. Ta et kurs om hvordan å opprettholde systemer og motorer på båten og forstå verktøy og reservedeler kan du trenger hvis noe pauser. Din evne til å vite hvordan å fikse ting vil bare gjøre deg tryggere og det vil spare deg kostnadene for en mekaniker i tillegg.

3 - Husk at vær regler og også at vær regler
Når du er på land, kan sjekke været henvisning hvordan du stiller inn klimaanlegget eller om ikke å bære en paraply. På vann er vær konge og det holder dem som seiler på tå hev ved å putte dem i sync med naturens uendelige rytme. Hvis du bor på en båt, må du lære å tolke underliggende data som "delvis skyet" bare ikke klippe sennep. Du må også være i stand til å se ut luken og vurdere hva som skjer umiddelbart. Abonner på en værtjeneste og lære alt om hvordan du gjør dette.

Husk at hjem er alltid der den velkjente hjerte er. Hvis for deg som oversetter til å leve på en båt, så gjør det hjemme så trygt og hyggelig som mulig. Bor på en båt kan høste noen uventede belønninger som honing av prinsippene for aksept og tålmodighet. Ser en soloppgang eller solnedgang fra vannet kan eller ikke kan være en nær andre, men det er sikkert nok til å gjøre en ydmyk i lys av underverkene i naturen.

1 kommentar:

  1. "Hvis du bor på en båt, må du lære å tolke underliggende data som "delvis skyet" bare ikke klippe sennep."
    hææ??????!!!!!!!!!!!!!!
    litt rart språk?

    SvarSlett